Zaměřujeme se na “mezze”, menší pokrmy podávané doprostřed stolu. Díky tomuto způsobu stolování můžete ochutnat spoustu typicky řeckých pokrmů a proniknout do tajů mnoha ingrediencí.
Naše kuchyně představuje Řecko jako zemi, kde se místní tradice prolíná se západními i orientálním vlivy.
Ing. Ioannis Asarlidis (majitel a šéfkuchař) se narodil v přímořském městečku Kavala, v severní části Řecka. Téměř celé dětství prožil na pláži u moře. Snil být muzikantem, jeho velký talent v hraní na buzuki ho proslavil ve všech tavernách v Kavale i na nejbližším ostrově Thassosu.
Na přání rodiny odjel do tehdejšího Československa studovat ekonomii na pražské VŠE. Jako vysokoškolák si v létě přivydělával u svého strýce, který vlastnil tavernu ve městě Alexandropouli. Díky němu si kuchařské řemeslo zamiloval. Strýc naučil Ioannise dovedně zacházet s čerstvými rybami a mořskými plody, což aby se někteří kuchaři tehdy naučili, jezdili do zahraničí na několik let studovat prestižní kuchařské školy.
O několik let později, v roce 2002 otevřel vlastní kavárnu Kavala, kterou v roce 2005 předělal na restauraci. Jako šéfkuchař chystá recepty, ve kterých kombinuje osvědčenou řeckou klasiku s moderními prvky gastronomie.
Ioannis Vás srdečne zve do své restaurace Kavala